Paramita Yayınları’nın İlk Kitabı Olan “Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık” Okuruyla Buluştu
7 Temel Konuya ‘Gestalt’ Bakışı
Paramita Yayınları’nın ilk kitabı olan “Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık” okuruyla buluştu. Çevrimiçi satış platformlarından ulaşmak mümkün olan kitapta, değerler, motivasyon ve ilham, geri bildirim, ikna ve etkileme, çeviklik, farklı kuşaklar ve yüksek performanslı takımlar ayrı ayrı bölümler halinde ele alınıyor.
Gestalt terapisti Prof. Hanna Nita Scherler ve eğitim danışmanı Ateş Ataseven‘in kaleme aldığı “Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık – 7 Temel Konu” kitabının ikinci baskısı Paramita Yayınları’ndan çıktı.
İş dünyasında liderlik, yönetim ve dönüşüm süreçlerine rehberlik eden önemli bir kaynak olarak öne çıkan kitap, bugün özellikle de yönetim ve İK alanında en güncel 7 temel konuyu Gestalt bakış açışı ile değerlendiriyor.
Kitap, Gestalt felsefesinin sunduğu güçlü araçlardan faydalanarak temel yönetim sorunlarına, yaratıcı ve kalıcı çözüm önerileri getiriyor. Yazarları, Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık kitabın hedefini ‘okurun konuya dair kendi reçetesini geliştirmesine yardımcı olmak’ olarak ifade ediyorlar.
Gestalt ile Yönetimde Akışkanlık Kitabından;
- Karşındakinde ne görmek istiyorsan, önce sen bunu ona sun.
- Motivasyon hayata heyecanla bakmaktır.
- Çeviklik hız değildir, karşındakini idrak ve anlama meselesidir.
- Acelecilik ve bir şeyler kaçırma duygusunun temelinde belirsizliğe, bilinmeyene duyulan korku vardır. Bu da yeniliğin önündeki en büyük engel.
- Empati, kendini ötekinin yerine koymak değil ötekini anlamaya çalışmaktır.
- Empati için yavaşlamak gerekir.
- İş hayatında performans, daha çok durabilmekle de ölçülebilir olmalı. Daha çok ne yapacağını bilmeme halinde kalabilmekle de ölçülebilir olmalı.
- Her zorlanma bir öz yolculuğa davettir.
- Kitap, iş dünyasındaki liderlerin ve yöneticilerin, bireysel gelişimlerini destekleyerek ekiplerini ve organizasyonlarını dönüştürmelerine rehberlik ediyor. Kitapta, teorik bilgi kadar pratik uygulamalar da yer alıyor ve liderlerin gerçek iş hayatı senaryolarında Gestalt yaklaşımını nasıl kullanabileceklerini gösteriyor.